Om meg

Jeg har holdt på med slektsforskning i ca 25 år. Man lærer litt og opplever litt gjennom en så lang periode, og mye av dette er det hyggelig å dele med andre. Siden jeg stadig får spørsmål om dette og hint, er det fint å kunne henvise til bloggen, at jeg har skrevet om temaet i en eller annen form. Min egen slekt er full av rariteter og bråstopp. Jeg har tatt DNA-tester hos ftDNA og AncestryDNA, disse har jeg også lastet opp til MyHeritage for å kanskje finne ut av noen av flokene. De testene ga meg egentlig bare enda mer å gruble på.

I denne bloggen finnes mye forskjellig, både om egen slekt, den nærmeste familie, slektsforsker-relaterte reiser i inn og utland og arkiv- og bibliotekbesøk. Jeg prøver og å trekke frem bøker og nettsteder som kan være interessante. Jeg skriver mest for min egen del, men jeg får såpass mye hyggelige tilbakemeldinger, at jeg regner med at andre også synes det er interessant å følge med.

Det hadde vært hyggelig om du la igjen en kommentar, enten et innspill, en mening eller bare en “hei”.

Laila N. Christiansen


Kommentarer

Om meg — 12 kommentarer

 1. Hej Laila 😉
  Har följt dej här ett tag, du är så flink till att skriva så det blir spännande, man bli lite nyfiken på att börja själv, men vet inte hur man skall börja, kan man fråga dej om de??

 2. Det ser ut som du har mye interessant lesestoff på bloggen din Laila. Har bare vært innom en liten tur i dag men planlegger å komme tilbake til å lese mer.

 3. Hei Laila,

  Jeg har drevet litt amatør forskning i ca 10 år, og ofte sett dine gode svar og tips i forskjellige forumer. Spennende er det derfor å se at vi har en match på FamilyFinder :-), kanskje det ligger i genene å forske på slekta :-). Jeg har mye slekt i fra Nes R, Odal, Eidskog, Aurskog, men også mye svenske innslag. Det hadde vært artig å prøve å bli klokere på hvor vår match stammer fra.

  Fin blogg du har 🙂

  Hilsen Morten

 4. Hei. Leser med stor interesse bloggen din. Kan du hjelpe meg å finne min oldemor Kristine Arnesdatter ( Dalåsen),født 27.mars 1855 fra Skotterud, Eidskog i Kristiania Tukthus’fangeprotokoll? Det gjelder i perioden 1888 t.o.m 1894. Jeg har forsøkt selv, men har store problemer med å finne ut av det. Takker på forhånd.
  Mvh
  Kari Pedersen, ^475 Midsubn

 5. Hei 🙂

  Jeg har lett og lett, men finner ikke ut av min mormor`s bror. Han hette Peder Rudolf Hellerud f. 06.04.1887 i Skien. Døpt 26.06.1887 og konfirmert 14.04.1901. Finner han i folketellingen i Skien 1910 hvor han da er leieboer og violinist. Finner han ikke under Gravminner.

  På forhånd takk !

  mvh
  Frøydis Heisholt

 6. Er innom bloggen i fm et kurs arrangert av Slekt og Data i Vestfold.
  Kommer nok tilbake hit når jeg er ferdig med leksene!
  For her er det mye å lære skjønner jeg.

  Mvh
  Anne Mitsem Borgersen

 7. Hei
  Jeg trenger råd om hvor jeg finner informasjon om hvor jeg kan lete etter en/evt to halvbrødre som ble født 20/4 1950 i Oslo. Den ene døde, den andre ble adoptert bort. Min biologiske mor (jeg er også adoptert)var fra Stavanger, men bodde i Oslo i denne perioden.

  • Hei.
   Jeg har hygget meg med slektsforskning ca 5 år. Det er utrolig mange steder å lete, så jeg vil sikkert få glede av din blogg.

   Hilsen Eldbjørg

   • Tusen takk for hyggelig kommentar, Eldbjørg! Jeg har ligget litt i “dvale” men håper jeg får tid til mer blogging utover våren og sommeren.

 8. Takk for flott hjelp på slektskafe i Slekt og Data i går. Nå blir det litt jobbing og se om jeg husker alle de gode tipsene.

  Hilsen
  Haavard

 9. Dette var spennende lesning Laila.
  Jeg har drevet med slektsgranskning i noen år jeg også.
  Jeg har mye slekt fra Hurdal som følge av glassverket på Hurdal. Blant annet stammer jeg i rett linje tilbake til Joseph Thomson, an av de fem fagarbeiderne som ble smuglet ut av England (Bristol) og inn i Norge da Danmark/Norge skulle starte med glassproduksjon i Norge.
  Joseph og Hester hadde i alle fall 5 barn, tre ble med til Norge. Den yngste av barna, Esther (Ester) Thomsdatter er neste gren i min slekt.
  Ester giftet seg to ganger, først med Gunder Haagensen. De fikk meg bekjent bare ett barn før Gunder døde svært ung. Dette barnet, Edvard Gundersen er neste ledd i min slekt. Jeg har svært mye detaljer om hele slekta, men jeg mangler dødsår og dato for Ester Thomsdatter. Kjenner du til denne datoen, eller kan du sette meg i forbindelse med noen som kanskje kan vite dødsåret. Jeg finner IKKE dette i kirkebøkene for Hurdal. Kan hun ha flyttet på sine gamle dager? Jeg finner heller henne heller ikke utflytting i kirkebøkene for Hurdal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *