Familysearch

En viktig ressurs for oss slektsforskere, er Familysearch.org. Dette er et nettsted eid av Jesu Kristi kirke av sist Dagers Hellige (Latter day Saints) i Salt Lake City, Utah.

Her finner man kilder fra hele verden, også fra Norge. Jeg har skrevet en del om hvordan man kan benytte disse ressursene.

Jeg har skrevet flere innlegg om hva du kan finne, hvordan jobbe med det du finner, og hvordan være med på prosjekter. Her drar jeg fram noen av de innleggene der jeg gir tips om bruk:

Kirker i Oslo og Familysearch.org:
Jeg får stadig spørsmål om hvilken kirke i Oslo en person var døpt/viet/begravet i. Dette gjelder altså når man finner noe på Familysearch.org
Her er en kort forklaring, med skjermbildene slik de ser ut i dag:
Familysearch og kirker i Oslo

Digitaliserte bøker på Familysearch.org:
Family History Books er en samling å mer enn 100.000 digitaliserte publikasjoner fra arkivene til noen av de viktigste slekts-biblioteker i verden. Samlingen inkluderer slektshistorie, lokalhistorie, sletksforsker-magasiner og «how-to» bøker, middelalder-historie og mye annet.
Familysearch.org og digitaliserte bøker

Kirkebøker fra “norske” stater i USA
Kirkebøker fra «norske» stater i USA – Familysearch.org

Husk at mye av det som finnes bak betalings-teppet hos Ancestry.com finnes gratis hos Familysearch.org. Dette gjelder blant annet amerikanske folketellinger og passasjerlister.


Kommentarer

Familysearch — 2 kommentarer

  1. Hei
    Jeg har svenske aner og vil prøve å finne ut litt mer om slekten som kommer fra SKEE, Bohusleen traktene.

    Jeg kjøper meg adgang om jeg må, hvilket nettsted , base vil du anbefale?
    Mvh
    Jannicke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *