Skip to content
Slekt og Slikt
  • Om meg og bloggen
  • Tips og ideer
    • Folketellinger
    • Familysearch
      • Familysearch – forskjellige søkemuligheter
  • Slekta vår i bygd og by
  • Genealogyservice.no
  • Search Icon

Slekt og Slikt

– HVA SKJER I MIN SLEKTSFORSKERVERDEN?

DIS-Norge, Slekt og Data – et godt sted å være!

DIS-Norge, Slekt og Data – et godt sted å være!

15. november 2015 LailaNC Comments 3 comments

Jeg har hatt gleden av å være medlem i Norges organisasjon for slektsforskere, DIS-Norge, Slekt og Data siden slutten av 1990-tallet, og kommer til å fortsette med det så lenge jeg føler et lite fnugg av slektsforskerbasill i kroppen.

Det er mange for meg viktige fordeler ved å være medlem, utenom de rent økonomiske. Et viktig bidrag i lommeboken, er rabatterte abonnementer på for eksempel Ancestry.com (og Arkivdigital.se***** redigert: ArkivDigital har trukket tilbake sitt tilbud!!!)  Abonnementet på Ancestry.com World deluxe via DIS-Norge gir deg faktisk 25% rabatt, noe som dekker opp medlemskontingenten og vel så det! – fullpris er SEK 1.995,- rabattert pris SEK 1.301,-  altså tjener man faktisk penger på å være medlem av DIS-Norge, om man ønsker å abonnere på Ancestry.com! Dette tilbudet finner du i DISbutikken her:
http://www.disnorge.no/cms/disbutikk.html

Utenom de økonomiske fordelene, samt at medlemsbladet “Slekt og Data” dumper ned med et liflig dunk i postkassa 4 ganger i året,  er det flere “ikke målbare” fordeler ved å være medlem. I hvertfall om man liker å være litt aktiv selv. Det er egentlig disse fordelene jeg anser som hovedgrunnen til å være medlem i DIS-Norge. Nå har vel kanskje jeg valgt å være i overkant aktiv, både ved å være tillitsvalgt i DIS-Oslo/Akershus en årrekke og nå vært et litt passivt styremedlem i DIS-Norge i en periode (det blir nok med den ene perioden, det er håpløst å kombinere aktivitet i Norge med å være bortreist mye av året, selv med dagens løsninger for kommunikasjon).

Ved å være medlem i DIS-Norge, Slekt og Data, blir man automagisk tilknyttet det distriktslaget i det fylket man bor. Så tenker du kanskje “jammen jeg har jo ikke slekt i det fylket jeg bor, men langt langt unna”. Husk da at du er medlem i DIS-Norge, men har tilknytning til et – eller passiv tilknytning til flere, fylkeslag. Du velger selv hvilket distriktslag du er tilknyttet, men du må fysisk selv endre tilknytningen fra det fylket du bor til et annet om du ønsker dette. Du kan altså ha flere passive lagstilknytninger, se utsnitt av min medlemsside:

2015-11-15_16-42-23
Slik ser mitt medlemsskap i DIS-Norge, Slekt og Data ut pr. i dag, Laget i mitt hjerte er OA, mens jeg har passivt medlemsskap i Buskerud og Salten.

Ved å være passivt medlem i DIS-Buskerud, får jeg hyggelige eposter fra lederen der flere ganger i året med invitasjon og informasjon om hva som foregår. Altså i tillegg til den informasjonen jeg får fra lederen i DIS-Oslo/Akershus.

Du kan altså høste fordeler fra alle distriktslagene i landet. Unntatt er papirbaserte medlemsblader og noen få andre tjenester direkte fra distriktslagene til deres hovedmedlemmer, disse må man eventuelt betale for i tillegg til medlemskontingenten. Dette er naturlig, da din medlemskontingent blir fordelt etter en fastsatt nøkkel mellom DIS-Norge, Slekt og Data sentralt, og det distriktslaget som har din hovedtilknytning. Er du bosatt i Oslo, og tilknyttet OA, men er på reise i Bodø, kan det lønne seg å sjekke kalenderen hos DIS-Salten, kanskje de har et møte akkurat mens du er der? Sjekk denne siden før du drar på tur, så ser du om det skjer noe dit du skal:
http://www.disnorge.no/cms/aktiviteter.html (det er en kalender på siden hvor du kan velge datoer).

Noen lag har også undergrupper, for eksempel DIS-Møre og Romsdal, DIS-Vestfold og DIS-Oslo/Akershus (og mange av de andre distriktslagene) har lokale grupper som gjør det enklere å være aktiv lokalt. Sjekk nettsidene til laget du kunne tenke deg å finne ut mer om her:
http://www.disnorge.no/cms/distriktslag

Jeg vil råde deg til å ha hovedtilknytning til det laget i det fylket du bor. Da får du informasjon om hva som skjer, og blir invitert til møter, kurs og andre aktiviteter. De fleste lagene har kurs og møter som omhandler generelle temaer om slektsforskning,  landsdekkende temaer, altså ikke bare om det fylket/stedet man er. Dette gjør at du kan benytte deg av det jeg tenker er hovedfordelen, nemlig de “ikke målbare” fordelene. Du får ett sosialt nettverk i slektsforskermiljøet. Det er utrolig givende å ha “artsfrender” i områtdet man bor, selvom man ikke har felles slekt, interessen og metodene er jo stort sett de samme.

Mange nye vennskap har blitt knyttet ved at man har møttes på slektskafeer og møter i DIS-sammenheng, noen velger å gå litt lenger, å bli tillitsvalgt, noen blir kursholdere, noen skriver artikler og annet for bladene både lokalt og sentralt, noen blir moderatorer på Slektsforum, mange er med på gravminneregistrering og kirkebokregistrering, eller annen kildetranskribering, noen velger å være med veldig aktivt men på nivåer som ikke synes utad annet enn når det ikke virker, og mange velger å ikke være så aktive, annet enn å hjelpe andre på Slektsforum eller på møter og kafeer,  Det er et hav av måter å være med på! Bli med du og da vel!

Eksempel på to som fant hverandre pga DIS-Norges tjeneste, DIStreff, og resten er jo historie…

IMG_5736
Laila og Liv sommeren 2007, eier av bildet: Liv

DIS-Norge

Post navigation

PREVIOUS
Slektsforskerdagen 31. oktober 2015 (Eller: kom deg ut av sofaen og møt andre slektsforskere!)
NEXT
DIS-Norge, Slekt og Data – Slektsforum og medlemmene!

3 thoughts on “DIS-Norge, Slekt og Data – et godt sted å være!”

  1. John Ludvigsen sier:
    15. november 2015, kl. 21:54

    Veldig morsomt at du skriver medlemstilbudet på Ancestry, for nettopp i dag fikk jeg endelig bestilt abonnement der jeg også 🙂
    Man sparer faktisk rundt 500,- per år så dette er et godt tilbud!

    Svar
  2. LailaNC sier:
    16. november 2015, kl. 17:17

    Nemlig John, det lønner seg å melde seg inn bare for å få det tilbudet! Kanskje DIS-Norge fikk noen nye medlemmer nå etter at jeg blogga? hehe 😀

    Svar
  3. Liv Ofsdal sier:
    18. november 2015, kl. 17:52

    Veldig bra skrevet om DIS-Norge Laila! Når jeg ser på antall innmeldinger i det siste hadde vi dobbelt så mange siden i går som det som er til vanlig – så det kan godt ha hatt en innvirkning!! 😀

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slektsforskeren

Translation – not perfect but readable

no Norwegian
zh-CN Chinese (Simplified)nl Dutchen Englishtl Filipinofr Frenchde Germanit Italianno Norwegianpt Portugueseru Russianes Spanish

Søk i alle innlegg:

Hva jeg har sagt før

  • ROOTSTECH 2022 – “MUST SEES” NO 2 3. mars 2022
  • RootsTech 2022 – “must sees” no. 1 3. mars 2022
  • RootsTech 2022 – gratis og online (eller: vær med uten å være der) 2. mars 2022
  • Oversikt over Norske bygdebøker og hva de inneholder 26. februar 2022
  • RootsTech 2022 10. januar 2022

Tidligere poster

Et forsøk på orden…

Mange har meninger!

  • LailaNC til Om meg og bloggen
  • Anne Marie Aastad Bråten til Nordmenn i Minnesota
  • LailaNC til Mysteriet Gunder Gautesen – født 1774 på “Houchedalen” i Lunder, Norderhov
  • LailaNC til Mysteriet Gunder Gautesen – født 1774 på “Houchedalen” i Lunder, Norderhov
  • Erik Beck til Mysteriet Gunder Gautesen – født 1774 på “Houchedalen” i Lunder, Norderhov

Mine andre nettsteder

Genealogyservice.no
Slekta vår i bygd og by

Antall som har vært på besøk

Meta

  • Logg inn
  • Innleggsstrøm
  • Kommentarstrøm
  • WordPress.org

Kalender

april 2023
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« mar    
© 2023   All Rights Reserved.