Skip to content
Slekt og Slikt
  • Om meg og bloggen
  • Tips og ideer
    • Folketellinger
    • Familysearch
      • Familysearch – forskjellige søkemuligheter
  • Slekta vår i bygd og by
  • Genealogyservice.no
  • Search Icon

Slekt og Slikt

– HVA SKJER I MIN SLEKTSFORSKERVERDEN?

RootsTech 2022 – gratis og online (eller: vær med uten å være der)

RootsTech 2022 – gratis og online (eller: vær med uten å være der)

2. mars 2022 LailaNC Comments 0 Comment

3. mars starter igjen verdens største slektsforskerkonferanse. Men – som i for, blir den digital. Man kan altså “være med uten å være der” – som har blitt en vanlig måte å holde møter og konferanser, kurs og storfamiliens julebord.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.
Meg og mitt slektsforsker-paradis 2020

Steve Rockwood, CEO Familysearch International ønsker alle velkommen her: (youtube)

Jeg har vel sagt noe om at jeg helst skulle hatt en konferanse “in-person” og møtt alle internasjonale kollegaer og gode venner igjen, og håper inderlig at dette skjer i 2023. Ryktene sier at det da skal gå en slags hybrid løsning, både i Salt Palace i Salt Lake City og en digital løsning for foredrag. Jeg er i SLC om det skulle komme en “in-person” konferanse!

Jeg vet det finnes andre konferanser – men det er altså RootsTech som starter den 3. mars og det finnes ingen over, ingen ved siden, hverken når det gjelder den digitale eller den fysiske varianten av RootsTech).

Mine tanker om fordeler (med digitalt arrangement)
1. Digitalt er selvsagt supert for de som ikke har mulighet til å reise til Salt Lake CIty. De to årene vi har vært gjennom, er jo uten tvil grunnen til det digitale arrangementet.

2. Gratis er for veldig mange en viktig fordel. I 2021 var det over 1 million personer påmeldt!

3. Alt er digitalt og foredragene blir filmet, man kan derfor se dem om og om igjen, Nå i år kan vi faktisk se de foredragene som ble sendt/videofilmet i 2021.

4. Man kan lage seg en liste over de foredragene man ønsker å se, og så se disse utover året. Man trenger altså ikke sitte pal i 3 dager for å følge med. Og dette er altså – helt gratis.

5. Det er mange flere foredrag enn om det ville vært en fysisk konferanse. I år har de over 1900 “sessions”. Dette er jo helt utrolig. Men vi skal huske at foredragene er på under 30 minutter. Flere av dem er i en serie, slik at man må se flere korte foredrag for å få med seg hele budskapet, og altså utgjør det som tidligere var kanskje 1 foredrag på en time. Med alle som også var i fjor, er det over

Mine tanker om ulemper (med digitalt arrangement)

Etter at jeg har opplevet 10 RootsTech i Salt Palace i Salt Lake City, har jeg bygget opp et stort nettverk. Jeg har opplevd hva det vil si å kunne se de store “navnene” på scenen holde foredrag. Gå rundt i markedshallen og møte både kjente og ukjente utstillere. Det digitale arrangementet kan på ingen måte måle seg med “in-person” arrangement. På ingen måte. Ikke minst ha møter med de forskjellige, lunsj med info-foredrag fra Ancestry, MyHeritage, FindMyPast og andre store aktører som har nytt å melde. Møte kollegaer fra hele verden til middager og lunsjer, formelle og uformelle møter. En annen viktig opplevelse for meg er Expo-Hall – tusenvis av kvadratmeter med utstillinger fra hele slektsforsker-industrien. Fantastisk! I år også digital, dette er årets sponsorer:

(skjermdump fra rootstech.org

En annen “negativ” sak om digitalt arrangement, er at jeg sitter ved pc med minst 3 skjermer foran meg hele dagen, derfor hadde det vært mye bedre å komme meg vekk fra tastene og se foredrag fra scene. I tillegg har jeg lett for å sjekke mail, følge en tanke fra foredragsholder etc. dersom jeg er ved pc’n, slik at fokus blir lett tatt vekk fra foredraget.

Gratis er selvsagt for veldig mange en fordel, for meg er det uinteressant og uviktig. Selvsagt er det også et økonomisk spørsmål. Jeg mener at “gratis” ofte gjør noe med kvaliteten. Men – RootsTech har sørget for høy teknisk kvalitet, og det datatekniske har fungert godt. (At de i år har valgt hvit skrift på svart bunn er fy!). Jeg synes allikevel at de i hvertfall kunne ha tatt f.eks. 5-10USD – og så donert pengene til slektsforskerorganisasjoner eller laget stipendier til unge som ønsker å studere slektsforskning, historie eller andre relevante fag. Når det er mellom 500.000 og 1.000.000 påmeldte til den digitale konferansen, blir jo 10USD enormt med penger! Jeg liker ikke “gratis” – vår hobby er uansett veldig billig.

Et arrangement uten fysisk møteplass av denne størrelsen gjør jo også noe med økonomien til arrangør-byen. Hoteller, restauranter, transport etc. i 2020 var det ca 25.000 deltakere, helt sikkert flere 1000 tilreisende. Dette gjør noe med den økonomiske faktoren.

Men for meg er det aller viktigste møteplassen. Og jeg vet at en veldig stor del av mine internasjonale kollegaer fra hele verden ønsker en fysisk konferanse. Neste år! La oss få den tilbake i en eller annen form neste år!

Her kan man følge med hva som skjer på “Main Stage”

Her kan man sjekke alle foredrag (velg år 2022 nederst for årets)


Slektsforskning
RootsTech2022

Post navigation

PREVIOUS
Oversikt over Norske bygdebøker og hva de inneholder
NEXT
RootsTech 2022 – “must sees” no. 1

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Slektsforskeren

Translation – not perfect but readable

no Norwegian
zh-CN Chinese (Simplified)nl Dutchen Englishtl Filipinofr Frenchde Germanit Italianno Norwegianpt Portugueseru Russianes Spanish

Søk i alle innlegg:

Hva jeg har sagt før

  • ROOTSTECH 2022 – “MUST SEES” NO 2 3. mars 2022
  • RootsTech 2022 – “must sees” no. 1 3. mars 2022
  • RootsTech 2022 – gratis og online (eller: vær med uten å være der) 2. mars 2022
  • Oversikt over Norske bygdebøker og hva de inneholder 26. februar 2022
  • RootsTech 2022 10. januar 2022

Tidligere poster

Et forsøk på orden…

Mange har meninger!

  • LailaNC til Om meg og bloggen
  • Anne Marie Aastad Bråten til Nordmenn i Minnesota
  • LailaNC til Mysteriet Gunder Gautesen – født 1774 på “Houchedalen” i Lunder, Norderhov
  • LailaNC til Mysteriet Gunder Gautesen – født 1774 på “Houchedalen” i Lunder, Norderhov
  • Erik Beck til Mysteriet Gunder Gautesen – født 1774 på “Houchedalen” i Lunder, Norderhov

Mine andre nettsteder

Genealogyservice.no
Slekta vår i bygd og by

Antall som har vært på besøk

Meta

  • Logg inn
  • Innleggsstrøm
  • Kommentarstrøm
  • WordPress.org

Kalender

februar 2023
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
« mar    
© 2023   All Rights Reserved.